Search
Filter by Custom Post Type
Generic filters

Find f.eks.: mobilbørnetøjbabytøjbabyudstyrsundhedbredbåndhelsekostbolig

Er supplements nødvendige?

Med den rette kost bør supplements ikke være nødvendigt, men det er stadig en god ide at benytte sig af for at være på den sikre side. Samt kan supplement være motiverende at bruge.

Proteinpulver er en god investering, både under cut og bulk, enten for at bibeholde muskelmasse eller opbygge dem. Protein er byggestenen for kroppen når det gælder musklerne, og det er væsentlig at få proteinet. Når du indtage protein igennem mad, proteinpulver osv. vil proteinsyntesen blive aktiveret, det vil sige at proteinet bliver spaltet og omdannet til aminosyrer, og disse aminosyrer er medvirken til at muskelvæv bliver opbygget se mere her.

Kreatin bliver selv dannet I kroppen, men det er forskellige fra person til person, hvor høj ens produktion er. For mange er kreatin meget essentiel i træningen. Dermed sagt at det ikke er alle der får en reaktion på det, da kroppen danner tilstrækkeligt selv. Kreatin kan have to positive effekter på dig som forbruger. Du får mere energi under træningen, den giver nemlig øget kapacitet. Samt er det medvirken til forøgelse af muskler. se mere her

Pre workout er ideelt til et energi boost under din træning, hvis du ikke har energien under dit cut så kan du med god samvittighed benytte dig af pre workout se mere her.

Fiskeolie kan kroppen ikke danne selv, hvorfor vi skal have det gennem alternative måder. Fiske olien er godt for led, hjertet og selv din hud. Du kan ikke undvære fedt. Fiskeolien skal indeholde omega 3 fedtsyrer, som er de essentielle fedt syrer kroppen skal bruge. Omega 3 indeholder blandt andet EPA og DHA som er vigtige i mange biologiske processer i kroppen se mere her

BCAA er nødvendigt, det består af essentielle aminosyrer. Kroppen kan ikke danne alle aminosyrer selv, hvorfor det er nødvendig at optage gennem kost eller supplements. BCAA har alle de aminosyrer der skal til når man ønsker muskeltilvækst se mere her

Hvad betyder ligevægt?

Ligevægt er meget essentiel at have styr på! Dette komme an på hvor meget man og hvad man som person spiser, samt hvor meget man igennem dagen forbrænder på fx arbejde, fitness gåture og så videre. Hvis du ligger under dit ligevægt vil du tabe dig, hvis du ligger lige på dit ligevægt vil vægten stå stille og hvis du ligger over ligevægten vil du tage på.

Du kan beregne dit lige vægt her

Du skriver din højde, vægt og alder ind samt hvordan dit aktivitetsniveau er gennem dagen. Denne bergener er en generel en, så den passer til en bred vifte af mennesker, men ikke alle. Man kan tjekke det ved at spise sit ligevægt(antal kcal) i 2 uger, så burde vægten sige det samme efter to uger.

Hvad betyder cut?

Det vil sige at ligge i kalorie underskud, efter udregningen af ligevægt, har du en indikator på hvor meget du må spise. En tommelfinger regel siger at man skal ligge 500 kalorier under sit ligevægt for at tabe sig optimalt. Med det menes der uden at tabe for meget muskelmasse. At cutte er en hård proces og tit og ofte må folk give op.

Hvad betyder bulk?

Det vil sige at du ligger i kalorie overskud, efter udregningen af ligevægt, har du en indikator på hvor meget du må spise. En tommelfinger regel siger at man skal ligger 500 kalorier over sit ligevægt for at tage den optimale mængde ”kvalitets” masse på. Kvalitets masse vil sige, at tage så meget muligt muskelmasse på uden at få alt for meget fedt på sidebenene også. Det kan ikke lade sig gøre at bulke uden at tage en lille mængde fedt på, men det kan begrænses ved at spise et lille overskud. Bare fordi man bulker skal man ikke ud og spise en masse junkfood. Alt med måde.

Kan jeg forbrænde fedt samt bygge muskler på samtidig?

Nej det kan ikke lade sig gøre, det er to vidt forskellige processer der sker i kroppen, når der henholdsvis bulkes og cuttes. Du kan ikke både ligge i overskud og underskud på samme tid, og det er væsentligt. Hvis du vil bygge muskler på SKAL du have flere kalorier end du forbrænder, og det bliver benyttet til at give energi det opbygningsprocessen af musklerne.
Der er en undtagelse, hvis man er nybegynder i fitness og måske har lidt overvægt, så kan dette godt lade sig gøre i opstartsfasen.

Kan jeg træne mave indtil jeg får sixpack?

Nej det kan ikke lade sig gøre at bruge mange timer i ugen på at træne mave, hvis man ikke har styr på sin kost. Man siger at en sixpack bliver lavet i køkkenet, og det er ikke helt forkert. Selvfølgelig skal man ikke droppe mavetræningen, men du får ikke en sixpack hvis du ikke spise korrekt og have et kalorieunderskud indtil fedtet er væk fra maven.

Hvad er basis øvelser?

Basis øvelserne er der ofte snak om når man tænker på fitness. Det er de øvelser hvor man træner de store muskelgrupper og dem hvor man træner flere muskelgrupper af en gang. Man kan godt lave en god træning der kun omhandler basis øvelser. Dødløft er en basisøvelse hvor du både træner ryg og ben.
Basisøvelser: sqaut, dødløft, bænkpres, military press, bent over rows, pullups og dips. Det er de mest væsentlige basisøvelser som træner hele kroppen. Hvis du ønsker muskeltilvækst bør der være styr på dem, og din træning bør være bygget op omkring basisøvelser.