i

Energimærket du ser ved anmeldelsen af produktet er der for at guide dig hen til de mest energieffektive produkter. Samt skal dette energimærke leve op til miljøvenlighed og energiforbrug for at få tildelt mærket. Det er derfor din sikkerhed for at få et skånsomt produkt.

Energimærket skal blandt andet være på disse produkter; tv, klimaanlæg, hårde hvidevarer, elpærer, lamper og støvsuger.

Skal du så altid gå efter det bedste energimærke? Svaret er nej! Ikke ved alle produkter er det en fordel, ved fx støvsugere. Her kan en for god energimærkning have negativ effekt for brugen af produktet. Støvsugeren der ikke suger tilstrækkelig fordi der ikke er strøm nok.

Hvordan er energimærket inddelt? Der er et spænd mellem A+++ og så helt ned til G, de er alle anmærket med en farve, hvor mørkegrøn er det bedste og rødt er det værste.

Ved nogle produkter er det A mærket det bedste, her kigges efter den mørke grønne farve.

Hvad kan man ellers se på energimærket? Overordnet set kan alle disse informationer findes på etiketten ved en vaskemaskine: Producenten, modelnummer, energimærket, årlige forbrug i kWh, årlig forbrug i vand i liter, støj niveau målt i dB, kapacitet målt i kg, centrifugerings effektivitet.

Gå videre til vores Whiteaway rabatkode

Brug for flere info? Gå til FAQ forsiden